Adatvédelmi irányelvek

Kik vagyunk

A weboldalunk címe: http://www.potykaapartman.hu.

Kiemelten fontos számunkra, hogy felhasználóink és partnereink személyes adatai biztonságban legyenek.

Fontosnak tartjuk az információs önrendelkezési jognak a tiszteletben tartását és azt, hogy a legteljesebb átláthatóságot biztosítsuk.

Az adatokat úgy kívánjuk megőrizni, hogy azok kezelésének és feldolgozásának feltételei teljes mértékben megfeleljenek az EU személyes adatok védelemére vonatkozó új rendeletének igen szigorú biztonsági kritériumainak. Ennek következtében szervezetünk meghozta a GDPR rendelet elvárásai szerinti szervezési és technikai intézkedéseket.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Hírlevél feliratkozási lehetőség adott a honlapon. Az itt megadott adatokat a MailPoet beépített plugin hírlevélküldő szoftver segítségével tároljuk a tárhelyen. A megadott adatokat nem osztom meg senkivel.

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha ellátogatunk a bejelentkezési oldalra, akkor átmeneti sütiket állítunk be annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Nem osztjuk meg senkivel a felhasználói adatokat.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti. A hozzászólás adatai kizárólag a tárhelyen vannak tárolva.

Kapcsolati adatok

Kapcsolati adatokat bizalmasan kezeljük.

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Személyes adatokat nem adjuk át kívülállónak, az adatvédelemre kiemelten figyelünk.

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Adatkezelési sérelmek esetén haladéktalanul vegye fel velünk a kapcsolatot írásban, 5350 Tiszafüred, Aradi vértanúk útja 10. postacímen.

Kérelem formájában fordulhatnak hozzám látogatóim, melyeket azok benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálok, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozok, és a döntésről a kérelmezőt írásban tájékoztatom.

Látogatóinknak lehetőségük van jogérvényesítési igényüknek külső szervek útján is érvényt szerezni. Azonban bármely eljárás megkezdése előtt javasoljuk a részünkre elküldött kérelmek elsődlegességét. Ez után lehetősége van a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság előtt eljárást kezdeményezniük, vagy a bírósághoz fordulás lehetősége is adott. Ez utóbbi esetben a lakóhelyük, vagy tartózkodási helyük szerinti törvényszék illetékességét tudják választani.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410
Honlap: www.naih.hu

Adatbiztonsági intézkedések

Megfelelő biztonsági intézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy a személyes adatokat megvédjük a jogosulatlan hozzáféréstől.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyünk, amikor az Ön személyes adataival dolgozunk.

Jogorvoslati lehetőségek

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén polgári pert indíthat bíróság előtt. 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Fenntartjuk a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsuk. A weboldal módosításának hatálybalépését követő használatával Ön elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg. Amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatai kezeléséhez Önnek hozzá kell járulnia az adatkezelési tájékoztató mellett.

Adatkezelő: Gulyás Imre EV. Adószám: 67624977-1-36 Tel.: +36 30 8380807

Székhely: 5350 Tiszafüred, Aradi vértanúk útja 10.

Az Adatkezelő az általa kezelt személyes adatokat az alábbi tárhely-szolgáltató szerverein tárolja: Tárhely szolgáltató: www.tarhely.com

A tiltakozást kérelem formájában tehetik meg partnereink, melyeket azok benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és a döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatjuk.

Partnereinknek lehetőségük van jogérvényesítési igényüknek külső szervek útján is érvényt szerezni, azonban bármely eljárás kezdeményezése előtt javasoljuk a részünkre elküldött kérelmek elsődlegességét. Egyrészről partnereinknek lehetőségük van a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ( www.naih.hu; ugyfelszolgalat@naih.hu; 1530  Budapest, Pf.: 5.; tel.: +36 (1) 391-1400) előtt eljárást kezdeményezniük, másrészről bírósághoz fordulás lehetőségével is élhetnek. Ez utóbbi esetben a lakóhelyük, vagy tartózkodási helyük szerinti törvényszék illetékességét is választhatják.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410
Honlap: www.naih.hu

EU-s közösségi adószám: HU23495919

Cégjegyzékszám: 01-09-968314