Élménytúra a Tisza-tavon motorcsónakkal

Ismerd meg igazán közelről a Tisza-tó egyedülálló élővilágát! Túra a Tisza-tavon motorcsónakkal.

Túravezetőnk különleges helyeket mutat meg, több útvonal közül választhatsz. Madárrezervátum, Valki-medence, napfelkelte túra a korai órákban, vagy este naplemente túra, Óhalászi sziget, Ökocentrum látogatás.

Foglalj csónakot: +36 30 2873722

Árak, információk: www.tiszaitura.hu

túra tisza-tavon motorcsónakkal

A túravezető mesél a Tisza-tó természeti értékeiről, emellett a vendégek igényeihez igazodva ott tölt el több időt, ahol a vendég kéri. Lehetőség van hosszabb időre is csónakot foglalni, vagy ebédelni/vacsorázni pl. a Tisza-folyó partján lévő kiváló étteremben. 

Foglalj szállást mielőbb: www.potykaapartman.hu

Tisza-tó élővilága

A Tisza-tó hazánk igen kedvelt turisztikai célpontja. A vízi csónakázással vagy akár kerékpározással is egybekötött, néhány órányi kirándulás számos élményt tud nyújtani, amelyek során bepillantást nyerhetünk a változatos madár-és növényvilágba.
Fényképezőgép nélkül nem szabad elindulni!

Olyan vízi élőhely alakult ki a Tisza-tavon, amely rendkívül jó táplálkozó- és fészkelőhely. Vonulási időszakban fontos pihenőhelyként szolgál, főleg ősszel több ezres madártömegek jelennek meg itt.

A Tisza-tó jellegéből adódóan értékes védett vízi növénytársulások alakultak ki. A szárazulatokon található erdők szintén fontos fészkelőhelyek ragadozó és énekesmadarak számára. A tározó halfaunája rendkívül gazdag.

A Tisza-tó lehetőséget nyújt e változatos flóra és fauna fennmaradására és megfigyelésére. 

A Tisza-tó sajátos és egyedi természeti értékekkel rendelkezik, mesterséges mivolta ellenére mára az élő tiszai táj szerves részévé vált. Fontos élőhelyként a tiszai élővilág megőrzésének fontos bázisa lett, emellett számos értékkel rendelkezik. Vízi élettérként természetes életközösségeknek otthont adó ökoszisztéma létezik itt. Mint élőhely, mint sokszínű élettér, kiválóan eleveníti meg varázslatosan színes élővilágával a vad vízivilág hangulatát, ami lenyűgöző élmény.

Erre épül Tiszafüreden minden helyi program, idegenforgalmi kínálat. A Tisza-tó értékeinek a megőrzése kiemelten fontos, hogy minél tovább fenn lehessen tartani az idegenforgalmat, de csak olyan mértékben, amely nem veszélyezteti a természeti értékeket.

A horgászati tevékenység a teljes területen folyamatos. A tó területének horgászati lehetősége az egyik oka az idegenforgalom rohamos növekedésének. A horgászat, horgászati tu­rizmus az elsők között van. Zártabb, egyedi élőhelyekre is könnyen, gyorsan eljuthatnak a horgászok.

A horgászok nagy része több éjszakát is tölt a vadregényes vízivilágban. A horgászoknak lehetőségük van táborhelyeket, horgászhelyeket igénybe venni.

Túra a Tisza-tavon motorcsónakkal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük