Az apartman foglalásával és a szálláshelyre történő bejelentkezéssel a vendég és a vele együtt a szálláshelyen tartózkodó személyek elismerik és elfogadják a Potyka Apartman Házirendjét, valamint kötelezettséget vállalnak a következő pontokban leírt szabályok betartására és felelősséget vállalnak az esetleges károkozásért.

Fő szabályok:

 • Érkezéskor a vendég köteles a bejelentőlapot kitölteni az érkezést követő 30 percen belül. Vendégeink az apartmanokat a teljes szállásdíj kifizetése után foglalhatják el.
 • A szálláshely területén este 22 óra és reggel 8 óra között hangoskodni szigorúan tilos.
 • A szálláshely egész területén, 18 éven aluli személyek alkoholt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak.
 • Sátrat állítani az üdülő egész területén tilos.
 • A szálláshelyen látogatókat, kizárólag napközben lehet fogadni, rövid időre, a tulajdonos előzetes engedélyével.
 • Bármilyen kérés, kérdés esetén hívja a +36 30 8380807-es telefonszámot.

Bejelentkezés, kijelentkezés: Az érkezés napján az apartmant vendégeink 15.00 órától foglalják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig hagyják el.

Dohányzás: Az apartmanokban dohányozni tilos! A kertben kijelölt dohányzóhely található.

Tűzrakás, bográcsozás: Tüzet rakni a kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen lehet a tűzvédelmi szabályok betartásával. A tűz eloltásáról feltétlenül gondoskodjon! A tűzrakóhelyen kizárólag tűzifát lehet égetni, melyet vendégeinknek biztosítunk. Tárcsát használni tilos! A grillezőt a tűzrakóhely mellett használja. A grillezéshez szükséges faszénről kérjük, maguk gondoskodjanak. A grillezéshez, bográcsozáshoz szükséges eszközöket kérjük használat után tisztán tegyék a helyükre.

Parkolás: Az udvarban zárt parkoló áll a vendégek rendelkezésére, apartmanonként egy jármű számára. Megkérjük vendégeinket, hogy ha nem a parkolót használják napközben, az ingatlan előtt az apartmanház oldalában álljanak meg gépjárművükkel. Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak le, hogy a többi vendég ki tudjon állni!

Takarítás: A takarításról a szálláshely tulajdonosa gondoskodik, érkezéskor és távozáskor, melynek díját a szállásdíj tartalmazza. Igény esetén kérhető napi takarítás, felár ellenében.

Szemét elhelyezése: A szemét gyűjtése szelektíven történik, a konyhában található tárolókban. Ezek ürítése az apartman bejáratánál található szelektív szeméttárolókba lehetséges.

Konyha: Az indukciós főzőlapok akkor működnek, ha az edény/serpenyő rá van helyezve és valamilyen anyag is van benne, pl. víz, olaj, stb.

Kert: A kertet a szálláshely tulajdonosa gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növényekre.

Tárgyak áthelyezése: Kérjük, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésüknek megfelelően használják. Az apartmanokban lévő tárgyakat kérjük, ne vigyék ki a kertbe. A teraszon és a kerti pergola területén lévő kerti bútorokat kérjük, ne helyezzék át a füves területre, egyéb helyekre.

Felelősségvállalás: Az apartman nem rendeltetésszerű használatából, a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a szálláshely üzemeltetője felelősséget nem vállal! Kérjük, vigyázzon értékeire! Az apartmanban lévő eszközöket, berendezési tárgyakat annak területéről még ideiglenesen sem lehet elvinni.

A kulturálatlan magatartás, mások nyugalmának zavarása, hangoskodás, károkozás az első felszólítás után a szálláshely területéről való azonnali kitiltást eredményez. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően azonnali távozásra köteles!

Természetesen előfordulhat, hogy valami a vendég hibáján kívül meghibásodik. Ha valamilyen probléma adódik, szíveskedjenek azt az üzemeltetőnek azonnal jelezni: +36 30 8380807.

Medence használati rend

 1. A medencét külsős vendégek nem látogathatják, kizárólag a Potyka Apartmanban megszálló vendégek használhatják. A vendégek csak az üzemeltetési szabályzatban meghatározott időpontban: reggel 8 óra és este 8 óra között vehetik igénybe a medence használatát.
 2. A medence vízmélysége 1,2 méter. A medencébe belemenni kizárólag saját felelősségre lehet.
 3. A medence használatának plusz díja nincs.
 4. 18 év alatti gyermekek kizárólag szülői felügyelettel használhatják a medencét, szülői felelősséggel, 3 év alatti gyermekeknek kötelező a vízzáró pelenka használata.
 5. A medence használata során fürdőruha viselése kötelező.
 6. Öltözésre minden vendégnek a saját apartmanjában van lehetősége.
 7. Vízbe lépés előtt zuhanyozás kötelező. Erre mindenkinek a saját apartmanjában van lehetősége.
 8. A lázas, továbbá fertőző gyomor-bélrendszeri és bőrbetegségben szenvedő, a görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve feltűnő vagy nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó betegségben szenvedő, az ittas, a kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személy a medencét nem vehetik igénybe.
 9. A medence körül lévő burkolt felületre lépni csak saját felelősségre lehet, kiemelten vigyázzon a csúszásveszélyre vizes lábbal.
 10. A medencébe ugrani szigorúan TILOS és életveszélyes! A medence környezete vizes, csúszós mely fokozott figyelmet igényel.
 1. A medencében étkezni, ill. italt fogyasztani, dohányozni, szemetelni TILOS!
 2. Tilos a medencébe törékeny tárgyat, vagy bármilyen balesetet, sérülés előidézésére alkalmas dolgot bevinni.
 3. Tilos a medence területére állatot bevinni, medence térben szaladgálni, a medencetérbe utcai cipővel belépni, a közerkölcsöt, közrendet sértő módon viselkedni.
 4. A medencét mindenki kizárólag saját felelősségre használhatja.
 5. A medence gépészetének kezelésére kizárólag az üzemeltető jogosult. A napozórész mellett található aknafedél felnyitása tilos.
 6. Aki a medence felszerelési, berendezési tárgyaiban szándékosan, vagy gondatlanul kárt okoz, az okozott kárt köteles megtéríteni.
 7. Az üzemidőt a medence üzemeltetője indokolt esetben megváltoztathatja (energia-kimaradás, vízhiány, stb.).
 8. Azoktól a vendégektől, akik a szabályokat nem tartják be, a szolgáltatásokat az üzemeltető megtagadhatja. Az üzemeltetés rendjének fenntartása érdekében szükség esetén az üzemeltető jogosult hatósági személy segítségét kérni.
 9. Bármilyen hibát, észrevételt, hiányt haladéktalanul jelezni kell, +36 30 8380807-es telefonszámon.
 10. A medencében egyszerre maximum 6 fő tartózkodhat.
 11. A medence vizének szennyezése következtében történő vízcsere költségét a károkozó köteles megtéríteni. Vízcsere költsége 60 000 Ft.

Dézsafürdő használatának szabályai

A dézsafürdő használata a vendégek számára díjköteles és előzetes foglalás szükséges. A használati díj változó a kért időtartam vonatkozásában. Kérésre előzetesen tájékoztatást adunk a költségekről.

Minden kedves vendégünk a dézsafürdő használatával magára nézve kötelező érvényűnek veszi az alábbi szabályokat!

 1. A dézsában enni, dohányozni tilos!
 2. A dézsában ugrálni szigorúan tilos, a kályhára esetlegesen kicsapódó víz komoly kárt eredményezhet!
 3. A dézsában egyszerre maximum 6-7 fő tartózkodhat. A fürdő használat során egy alkalom 2 órás időintervallumra vonatkozik, maximum 6-7 fő részére.
 4. A dézsában kizárólag műanyag pohár használata megengedett!
 5. A dézsát használók testi épsége érdekében, szúró, vágó eszközök /pl. dugó húzó, kés/ valamint üvegpohár és italos üvegek használata szigorúan tilos!
 6. A dézsafürdő használata előtt a tusolás kötelező! Tusolásra mindenkinek a saját apartmanjában van lehetősége.
 7. A dézsa tetejét a fürdőzés befejezése után kérjük, minden esetben tegyék vissza! /Idegen anyagok pl. falevél, bogarak beleesése elkerülése és a melegen tartás érdekében/
 8. Bármilyen hibát, észrevételt, hiányt haladéktalanul jelezni kell, +36 30/8380807-es telefonszámon.
 9. A dézsa faadagoló nyílásának feszegetése, és a vendégek által történő kinyitása, begyújtása engedély nélkül tilos! Az okozott kárt a vendég köteles kifizetni.
 10. A fenti szabályok be nem tartása esetén, idegen anyagok /pl. ételmaradék, cigarettacsikk, olajos szennyeződés/ jelenléte miatt a dézsa tisztításának ellenértékét kötelesek megfizetni, mely összesen 30.000 Ft. A vendégek a dézsafürdőre vonatkozó szabályok be nem tartásával az okozott kárt a fentiekben leírt összegben, készpénzben legkésőbb az elutazás napján 10:00 óráig a tulajdonosok részére kötelesek megfizetni.
 11. A dézsa vízmélysége 1 méter. A dézsafürdőbe belemenni kizárólag saját felelősségre lehet. Csúszásveszélyre kiemelten figyeljen!
 12. 18 év alatti gyermekek kizárólag szülői felügyelettel használhatják a dézsafürdőt, szülői felelősséggel, 6 év alatti gyermek a dézsában nem tartózkodhat.
 13. A dézsafürdő használata során fürdőruha viselése kötelező. Öltözésre minden vendégnek a saját apartmanjában van lehetősége.
 14. A lázas, továbbá fertőző gyomor-bélrendszeri és bőrbetegségben szenvedő, a görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve feltűnő vagy nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó betegségben szenvedő, az ittas, a kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személy a dézsafürdőt nem vehetik igénybe.
 15. A dézsa körül lévő burkolt felületre lépni csak saját felelősségre lehet, kiemelten vigyázzon a csúszásveszélyre vizes lábbal.
 16. A kályhacső és a kályha megérintése tilos, égést okoz! Kérjük, legyen elővigyázatos, a gyermekekre különösen vigyázzon! A szabályok be nem tartása miatti esetleges sérülésekért, károkért a vendég vállalja a felelősséget.

Tűzvédelmi házirend

 1. Az apartmanokat csak a rendeltetésüknek megfelelően szabad használni, azokban tűzveszélyes tevékenységet végezni, tűz- és robbanásveszélyes anyagot tárolni tilos!
 2. Csak kifogástalan műszaki állapotban lévő elektromos berendezések használhatóak. Elektromos berendezések meghibásodása esetén gondoskodni kell azok áramtalanításáról.
 3. A tüzelő-, fűtő berendezéseket csak az előírásuknak megfelelő módon szabad használni.
 4. A szabadban tüzet gyújtani, (szalonnasütés/bográcsozás/grillezés) csak a tűzgyújtási szabályok betartásával szabad. A tüzet úgy kell eloltani, hogy visszagyulladás ne történjen.
 5. A menekülési útvonalakat eltorlaszolni még átmenetileg sem szabad.
 6. Aki tüzet, vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a hívásfogadó központnak, a 112-es segélyhívó számon.
 7. Tűz esetén, a készenléten tartott tűzoltó készülékkel (porral oltó) meg kell kezdeni a tűz eloltását.
 8. Dohányozni – a vonatkozó szabályok betartásával – csak a kijelölt helyen szabad.
 9. A tűzmegelőzési szabályok betartása, betartatása állampolgári kötelesség!

Az apartmanba történő bejelentkezéssel a vendég tudomásul veszi és elfogadja a házirendben foglaltakat.