Kerékpártúra a Tisza-tó körül

A Tisza-tó egész évben egyaránt kiváló célpont a bringásoknak, családdal, barátokkal, párban vagy akár egyedül. A kerékpártúra minden korosztály számára ajánlott.

Tisza-tó

A Tisza-tó mesterségesen létrehozott tó, a kiskörei vízlépcsőnek köszönheti létrejöttét.

Tiszafüredre érkezve az első dolog, ami szembetűnik, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum épülete. Számos szolgáltatást élvezhetnek itt a bringások. Ezek között szerepel pihenő, büfé, mobil kerékpárszerviz, sisakkamera kölcsönzése és még sok más.

A fáradt bringás nemcsak itt tud megpihenni, hanem felkeresheti a Tisza-parti büfék valamelyikét vagy a Morotva Kerékpáros Pihenőparkot, amely egy kis félszigeten kínál pihenési, bográcsozási, strandolási lehetőséget. Gyerekekkel túrázva érdemes meglátogatni a Kalandsziget élményparkját, ahol kalandpálya, mászófal és íjászat mellett pallókon járva figyelhetik meg a kalandorok a Tisza-tó élővilágát. Út közben végig gyönyörködhetünk a csodás Tisza-tó természeti értékeiben.

Bármikor megállhatunk és szinte néhány lépés után ott teremhetünk a víznél. Gyerekekkel is igen kellemes túra. Célszerű betervezni Ökocentrum látogatást is, mely felejthetetlen élmény.

Kerékpártúra Tisza-tó

Hazánk második legnagyobb összefüggő vízfelülete, és az utóbbi pár évben turisztikai szempontból rengeteget fejlődött. Egyre többen választják a Tisza-tavat. A tó egy része fokozottan védett terület, a Hortobágyi Nemzeti Park részre.

A Tisza-tónak az a legnagyobb vonzereje, hogy szinte végig gyönyörködhetünk a természet csodájában, a Tisza-tóban.

A tó középső szakasza az ökoturizmus célterülete, a legalsó szakasza pedig elsősorban a vízi sportok birodalma.

A tó körül a természeté a főszerep, azonban a környező településeken egyéb látnivalók is várják a turistákat.

A kerékpáros útvonal Európa leglaposabb kerékpárútja, szinte végig a tó körüli töltés tetején halad. A kerekezés mellett folyamatosan gyönyörködhetünk a Tisza-tó látványában.

Túránkat a tó bármelyik pontján elkezdhetjük és a könnyű terepet akár egy nap alatt körbetekerhetjük.

Foglalj mielőbb szállást: www.potykaapartman.hu

Ha a bringázást egy kis vízi élménnyel is kiegészítenéd, akkor válassz vízi túráink közül, ahol képzett túravezető kalauzol végig a vízi ösvényeken, csodás helyeken.

Kerékpártúra Tisza-tó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük