Programok a Tisza-tó körül

A Tiszafüredi Halasnapok rendezvénynek és számos más nyári tisza-tavi programnak szinte hagyománya van Tiszafüreden. A nyári főszezonban minden hétvégén vannak szervezett programok Tiszafüreden, de ha kedvünk van, vízi túrára bármelyik nap indulhatunk. Folyamatosan szervezünk nyári, őszi, téli, tavaszi túrákat a Tisza-tavon. A Tisza-tó látnivalói mellett a környező falvakat, érdekes helyeket is megismerheted. 

tisza-tó programok

Programok a Tisza-tó kedvelt nyaraló helyén:

Tiszafüred népszerű turista célpont, Tisza-tavi nyaraló hely. Érdemes azonban körbejárni a tavat és megismerni az alábbi falvakat is. Magyarország második legnagyobb tava a Tisza-tó. 127 km2-nyi területű csodás élővilágával lenyűgözi az ide látogatókat. A Tisza-tó program változatok sokaságát kínálja.

Egyedülálló tájával egy igazi vadvízi hely az Alföld közepén. Turisták sokasága látogat ide évről évre. Sok-sok sziget, ártéri erdők, vadregényes tájak, holtágak, érintetlen mocsarak, régi idők emlékei jelentik igazi értékét.

A Hortobágyi Nemzeti Park része, Európa különleges világörökségi helyszíne lett. Magyarország leglátogatottabb turisztikai célterülete, ahol garantált a természetközeli aktív kikapcsolódás.

Sarud:

Ha tisza-tavi körutat tervezel, érdemes ellátogatnia Sarudra. Nagyon kedvelt hely, szabad vízi strandja van, a Tisza-tó nyugati partján helyezkedik el. A közelben kikötők, éttermek, büfék, egyéb lehetőségek vannak és a vízi sportok kedvelőinek bérlési lehetőség. Sarud a kedvelt horgász vizek közé sorolható, horgászoknak is ajánlott ide ellátogatni.

Poroszló:

Akik a Tisza-tó csodálatos világát választják kikapcsolódásként, mindenképp érdemes ellátogatni Poroszlóra. Az Ökocentrumot minden korosztály számára ajánljuk, a Vízi sétányt sem lehet semmiképp kihagyni. Poroszló strandja lassan mélyülő, kisgyermekes családoknak kiváló.

Hortobágy:

A hatalmas füves puszta Hortobágy jelképe. Lenyűgöző élményt nyújt igen gazdag élővilágával. Itt találhatjuk a híres kilenc lyukú hidat, a Hortobágyi Csárdát, és a Pásztormúzeumot is. Meglátogathatják a Pusztai Állatparkot: http://www.pusztaiallatpark.hu/hu/ Családosok kipróbálhatják a kisvasutat.

Mezőkövesd:

Matyó Múzeum, Emlékház, fürdő kultúra megtalálható Mezőkövesden. Érdemes ide is ellátogatni. Egyre többen választják kirándulásuk célpontjává „Matyóföld szívét”, ahol a hagyomány, kultúra, szabadság ötvöződik. Kulturális események, rendezvények, fesztiválok rendszeresen gazdagítják a város életét.

Eger:

Érdemes ellátogatni Egerbe, ahol a történelmi korok emlékeit megtekintheti, sétálgathat a városban, a Dobó téren. A Minaret,  az Egri Bazilika, templomok, Szépasszonyvölgy szintén híres látnivalók. Szépasszonyvölgy szorosan kapcsolódik az Egri Borok hírnevéhez.
Ezen kívül a közelben található Demjén és Egerszalók, mindkettő híres fürdőiről, SPA központjáról. Demjén nemrég nyitotta meg barlangfürdőjét, mely csodás környezetben található.

Tisza-tó legjobb programja

Élménytúra túravezetővel a Tisza-tavon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük